Tel: +31 (0)6 119 515 19
  • Deutch
  • English
  • Nederlands
header

Landelijke omgeving: ideaal voor fiets- en wandeltochten!

Heerlijk struinen door de duinen of uitwaaien op het Noordzeestrand? In een half uur bent u er.

Perfecte uitvalsbasis voor dagtochtjes

Hensbroek is landelijk en heel centraal gelegen in Noord-Holland en daardoor een perfecte uitvalsbasis voor dagtochtjes. Hier vindt u nog een weids uitzicht met prachtige vergezichten. In het voorjaar wordt het landschap gekleurd door de bloeiende tulpenvelden. Landgoed de Leijen grenst aan een recreatiegebied met zwem- en viswater. In de zomer kunt u hier heerlijk zwemmen. De mooie omgeving nodigt uit tot het maken van fiets- en wandeltochten, wij geven u graag tips voor een mooie route.

In de nabije omgeving zijn ook verschillende andere mogelijkheden voor recreatie, zoals het huren van een kano of fluisterboot in de Eilandspolder, een bezoekje aan een van de schaatsbanen in Hoorn of Alkmaar. Voor golfliefhebbers is in Spierdijk een 9 holes golfbaan. Trotseer de uitdaging van het mountainbike (MTB) parcours in Schoorl.


Historisch Noord-Holland

Bezoek de kaasstad Alkmaar of historische steden uit de gouden eeuw, zoals Hoorn, Edam en De Rijp zijn zeer de moeite waard. Ook het Zuiderzeemuseum en de Zaanse Schans zijn een bezoek waard, evenals de vissersdorpen Marken en Volendam. Amsterdam bereikt u in 40 minuten.


Tips voor leuke uitstapjes in de omgeving

www.westfriesefolklore.nl
www.museummolen.nl
www.broekerveiling.nl
www.blanckendaellpark.nl
www.sprookjeswonderland.nl
www.zeeaquarium.nl
www.museumstoomtram.nl


Amsterdam

www.annefrank.org
www.rijksmuseum.nl
www.vangoghmuseum.nl

Recreatiegebied De Leijen
 
Recreatiegebied De Leijen
Kaasmarkt
 
Kaasmarkt - Alkmaar